Πανελλήνιο Συνέδριο 2019 – Α΄ Ανακοίνωση

Από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2019, με τίτλο «Η Προτεραιοποίηση των Επιλογών στην Υγεία και την Ιατρική Περίθαλψη».

Η μακρόχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση έχει συγκλονίσει τις δομές, τη συνοχή και την ποιότητα των υπηρεσιών του συστήματος υγείας. Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας τις τελευταίες δεκαετίες έχει αξιοσημείωτη επίδραση στις πολιτικές υγείας της χώρας και έχει συμβάλει στη συζήτηση και την ανάλυση των δεδομένων στην οικονομία, την κοινωνία και την υγεία, καθώς και στη συζήτηση για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την κάλυψη των ανεκπλήρωτων αναγκών του πληθυσμού και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας. Το ζητούμενο πλέον είναι να τεθούν αυτές οι προτεραιότητες για την υγεία και την ιατρική περίθαλψη που μπορεί να οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το κορυφαίο συνέδριο στο πεδίο των επιστημών της υγείας και της έρευνας υπηρεσιών υγείας διοργανώνεται από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) και το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ), της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας και της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ).

Τα Προσυνεδριακά Φροντιστήρια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Όλοι οι φορείς του υγειονομικού τομέα, καθώς επίσης και επαγγελματίες υγείας, επιστήμονες από τις κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές σπουδές, δημόσιοι λειτουργοί, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και πανεπιστημίων προσκαλούνται, όπως κάθε χρόνο, να συνδράμουν στην επιστημονική διοργάνωση και υποστήριξη του Συνεδρίου αλλά και να συμμετάσχουν στις εργασίες του.

Οι εγγραφές και η υποβολή περιλήψεων είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου 2019:
healthpolicycongress.gr